Emma Safetyshoes

Veiligheid is voor EMMA van het allerhoogste belang. Veiligheid voor de voeten en veilige arbeidsomstandigheden voor onze medewerkers, in de gehele keten.

WE CARE, WORK SAFE!

Emma schoenen zijn gemaakt voor intensief gebruik. Het soepele volnerf leer heeft een perfecte pasvorm die zorgt voor optimaal draagcomfort. Ze inspecteren elke huid zeer grondig en gebruiken alleen de allerbeste delen. Zelfs bij een minimale beschadiging wordt het leer niet meer gebruikt. Hand-oog-coördinatie is misschien wel de belangrijkste vaardigheid bij de productie van Emma schoenen. Het handmatige naai- en stikwerk vereist een vaste hand. Emma schoenen zijn meervoudig gestikt, zodat ze lang meegaan en al die tijd comfortabel blijven. Ze experimenteren continu met nieuwe materialen en patronen om steeds weer de producten te optimaliseren en te verbeteren.

De Europese veiligheidsnorm is wel het minste waar Emma schoenen aan moeten voldoen; hun eigen veiligheidseisen gaan meestal nog een stuk verder. Emma schoenen worden getest en gecertificeerd door de Nederlandse en Duitse TÜV Rheinland en het Britse SATRA instituut, maar het belangrijkste zijn de extreme testen die ze zelf uitvoeren.

Ze hebben zelfs een hele reeks eigen tests ontwikkeld, waarbij ze hun schoenen buiten¬ gewoon intensief gebruiken en misbruiken. Pas als een schoen alle testen heeft doorstaan, is hij klaar om gedragen te worden.

Werkschoenen maken je werkkleding outfit compleet.

 

Emma brochure