Is werkkleding fiscaal aftrekbaar?

Is jouw werkkleding fiscaal aftrekbaar?  

De Belastingdienst stelt dat werkkleding 100% fiscaal aftrekbaar is. Wel moet het aan 2 voorwaarden voldoen. 

  • Werkkleding is kleding die je (bijna) uitsluitend kunt dragen in het kader van jouw onderneming. Dit moet blijken uit de uiterlijke kenmerken van de kleding, bijvoorbeeld: een uniform of overall.
  • Is de kleding ook geschikt om buiten de onderneming te dragen? Dan moet de kleding zijn voorzien van een beeldmerk/logo met een oppervlakte van minimaal 70 cm2. Het beeldmerk moet verwijzen naar jouw onderneming.

Werkkleding vergoeden?

Vergoedt of verstrekt jij kleding aan je werknemer? Dan is dit loon van de werknemer. Dit geldt ook voor een vergoeding voor de reinigingskosten van die kleding. Maar je kunt dit loon ook als eindheffingsloon aanwijzen. Kleding (inclusief schoenen) mag je alleen onbelast ter beschikking stellen, als het gaat om werkkleding die geheel of gedeeltelijk op de werkplek wordt gedragen. Sportkleding en sportschoenen vallen meestal niet onder werkkleding, omdat deze kleding vaak niet onderscheidend is. Iedereen kan rondlopen in sportkleding en sportschoenen. Je mag ze dan ook niet onbelast ter beschikking stellen.

Logo van de sponsor

Kleding met het logo van de sponsor kan alleen werkkleding zijn als de naam van de sponsor is opgenomen in de naam van uw organisatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden kijk dan op de website van de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.